Gode steder å fiske i Norge

shutterstock_203641366

Hvis man er en fiskeentusiast, eller en person som har lyst til å begynne å bli en aktiv fisker, som bor i Norge så er det i alle fall en nyhet som er veldig god: Absolutt alle i Norge bor i nærheten av flere fiskevann. Enten man bor nær kysten eller inne i landet så er man til enhver tid i rimelig nærhet til gode fiskevann. Så utbredt er nemlig både fjellvann, innsjøer og kystlinje i Norge. Så hvis man prøver å si at man ikke har mulighet til å dra på fisketur så er altså dette bare en dårlig unnskyldning. Alle har mulighet til dette.

Velg rett vann etter hvilken fisk du vil ha

Det første man må tenke over er hva slags fisk man ønsker seg, og det mest grunnleggende skillet går mellom ferskvann og saltvann. Saltvannsfisken er jevnt over mer ettertraktet som matfisk, men hvis man vil ha noe annet enn det man får i butikken, er det stort sett innsjøer som er det beste kortet man kan satse på.

Selv om alle bor i rimelig nærhet til gode fiskesteder er det selvsagt noen plasser som skiller seg ut som ekstra fristende. Det mest kjente fiskeområdet i Norge er definitivt Lofoten i Nordland. Her er det torsk for alle pengene, og den kan bli usaklig stor til tider. Tidligere i 2015 ble det faktisk satt ny rekord i Skreifiske-VM, idet en av deltagerne klarte å dra i land en torsk på over 32 kilo!

Nord-Norge best for store fisker fra innsjø

Og hvis man vil ha skikkelig store enkeltfangster i innsjøer er det bare å fortsette å bevege seg nordover, nærmere bestemt til Kautokeino i Finnmark. For også her har det kommet rapporter om latterlig store beist tidligere i 2015. I juni fikk nemlig en mann i 60-årene tak i en gjedde på nesten 12 kilo. For en gjedde er dette fantastisk stort, og alle som har sett tennene dette dyret, vet at man må være ekstremt forsiktig hvis man kommer opp i slike størrelser.

Rekorden var han dog et stykke unna. Med fiskestang er nemlig rekordgjedde på 18,74 kilo, og den ble tatt på Øyeren i Glomma-vassdraget. Den rekorden ble satt i 2011, og personen som tok den satte den faktisk ut igjen. Det betyr at denne gjedda fortsatt kan være i live og ha vokst seg enda større der ute, så hvis du vil jage en rekord vet du hvor du må sette kursen.

Når sesongen treffer er makrell en av de mest populære fiskeartene i Norge, og den kommer i stimer. Dette betyr at du kan fange vanvittig store mengder på veldig kort tid. For å finne gode makrellsteder trenger du bare å finne en kyststripe et sted langs sørkysten, fra Østfold til Rogaland.

This entry was posted on at and is filed under Fiske. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.